• 4 sierpnia 2020

Lato trwa w najlepsze i co jest może być lepsze od miłego orzeźwiającego lizaka kiedy leżysz w swoim hamaku nie robiąc absolutnie nic? Racja! Oczywiście, że lizaki z marihuany!

Trochę włóczyliśmy się po sieci (naćpywaliśmy się), starając się wymyślić najlepsze przepisy na domowe maki, na które moglibyśmy wykorzystać nasz przepis na maślankę, aby nadać tym dzieciom dodatkowy wymiar. Trzymaliśmy to naprawdę prosto, bo prawdopodobnie jesteście tak samo leniwi jak my i liczy się efekt końcowy.

Użyliśmy jednych z naszych ulubionych i najsmaczniejszych szczepów, aby zrobić maślankę, zgodnie ze składnikami maków.

Gdy ty planujesz próbować te przepisy out, no możemy stresować dosyć że ty powinieneś oczywiście być świadomy że jadalna marihuana może czasem uderzyć mocniej niż sobie to wyobrażasz. Więc nie krępujcie się oceniać ilości konopi, których używacie zgodnie z własnymi doświadczeniami. Dobrze jest wiedzieć, jak obliczyć dawkę marihuany, zanim zaczniecie.

Upewnij się, że trzymasz z dala te pyszne smakołyki od dzieci i niegrzecznych kochających lody zwierząt!

CYTRYNOWO-KUSZOWO-WODNY ARBUZOWY LIZAK

Do tego przepisu najpierw zrobiliśmy mleko z konopi z Lemon Kush. W końcu wpłynęło to nieco na smak lodów. Ale szczerze mówiąc, można używać dowolnej odmiany konopi, ponieważ różnica w smaku nie jest zbyt duża.

Dobrą stroną Lemon Kush jest to, że ma ładny chichotliwy efekt i nie jest tak intensywny jak inne ciężkie odmiany indica. Ma wystarczającą ilość sativy, aby zrównoważyć stronę indyjską tej odmiany i uzyskać ładny efekt upliftingu.

POTRZEBUJESZ:

  • 400 ml mleka z konopi
  • 4 kawałki arbuza
  • ½ filiżanki / 118 ml soku z limonek (około 2 do 4 limonek)

PRZYGOTOWANIE:

Chcemy użyć tylko miąższu arbuza, więc do ekstrakcji soku można użyć sokowirówki. Jeśli nie masz sokowirówki, możesz po prostu zrobić z niej puree w dowolny sposób i wycisnąć go przez delikatny sitko, aby oddzielić sok od miąższu. Rezultatem powinny być około 2 filiżanki miąższu.

Ubić sok z limonki, maślankę i przecier arbuzowy i wlać go do foremek.

Zamrozić je na co najmniej 4 godziny, i gotowe!

LODY JOGURTOWO-BORÓWKOWE

Do tego przepisu przygotowaliśmy najpierw mleko z konopi z dobrą odmianą Blueberry. Wywarło to duży wpływ na smak lodów i jest to wspaniała odmiana z ładnie zbalansowaną kombinacją ciężkiej indyjskiej i ładnej, sativowej głowy. Przygotuj się na zatopienie się trochę głębiej w tym hamaku i powieś tam na miły, relaksujący wieczór.

SKŁADNIKI:

  • 400 ml mleka z konopi
  • 1/4 filiżanki / 59 ml soku z limonek (1 do 2 limonek)
  • 1 filiżanka / 237 ml greckiego jogurtu
  • 1 filiżanka / 237 ml borówek

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw rozbijajcie jagody. Nie trzeba ich całkowicie rozdrabniać ani używać blendera, bo fajnie jest mieć też większe kawałki jagód.

Zmieszajcie ze sobą maślankę, sok z limonki i jogurt, a następnie dodajcie mus borówkowy i wlejcie mieszankę do foremek do lizaków.

Zamrozić te dzieci na co najmniej 4 godziny, i proszę bardzo!

LODY KOKOSOWO-ANANASOWE Z EKSPRESU KOKOSOWEGO

Do tego przepisu przygotowaliśmy mleko z konopi z Pineapple Express. Tylko dlatego, że możemy! Ta odmiana ma wspaniały słodki smak i jest znana jako twarda indica. Pineapple Express ma wysoki poziom CBD, jak również wysoki poziom THC i działa dobrze dla użytkowników medycznych, którzy lubią uspokajające zioło. Brzmi idealnie, prawda?

SKŁADNIKI:

  • 400 ml mleka z konopi
  • 400 ml mleka kokosowego
  • ½ filiżanki / 118 ml siekanego ananasa
  • ¼ łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 4 łyżki stołowe płatków kokosowych

PRZYGOTOWANIE:

Upewnij się, że Twoje kawałki ananasa są jak najmniejsze, ale zostaw również większe kawałki. Następnie należy po prostu jak najlepiej wymieszać wszystkie składniki i wlać mieszankę do formy do lizaka.

Zamrozić je na co najmniej 4 godziny, i gotowe!

Smacznego!

Top