Jednym z ulubionych olejów, z którym ludzie przygotowują przekąski jest olej kokosowy z dodatkiem konopi indyjskich. W rzeczywistości istnieją całe książki kucharskie na temat konopi oparte na tym oleju. Większość osób używa go już do codziennego gotowania i pieczenia. Olej kokosowy jest pełen dobrych tłuszczów, które są doskonałe do pełnego wyekstrahowania wszystkich kannabinoidów. Dodatkowo, olej kokosowy zawiera kwas laurynowy.
Kwas laurynowy tworzy monogliceryd, który działa jak środek przeciwbakteryjny. Dodatkowo, Twój produkt końcowy pozostanie w stanie stałym w temperaturze pokojowej. Sprawdź przepis na ten olej z konopi TUTAJ.
Oliwa z oliwek jest notorycznie zdrowa i niewiarygodnie aromatyczna. Spróbuj zrobić dużą porcję oliwy z oliwek, a następnie mniejsze porcje z oliwą nasączoną marihuaną i prażonym czosnkiem lub suszonymi ziołami.
Możesz dodać ją do pysznej sałatki makaronowej lub maczać w oliwie miękkie, ciepłe pieczywo. Pomocna wskazówka: Użyj wysokiej jakości oliwy z oliwek extra virgin, która jest rzeczywiście oliwa z oliwek, a nie barwiony i przepakowany olej roślinny. Oliwa z oliwek jest o wiele zdrowsza niż masło i pozostawia efekty, które są zazwyczaj dłuższe, mocniejsze i wolniej się osadzają. Sprawdź przepis TUTAJ.
Czerwony olej palmowy jest pięknym, smacznym olejem, który jest rzadko używany w codziennym gotowaniu. Sam olej jest dobry do wysokich temperatur, więc można na nim smażyć. Jednak temperatury używane podczas smażenia mogą sprawić, że delikatniejsze terpeny i kannabinoidy znikną.
Najlepiej używać go w niskiej temperaturze, dodając do stir-fry lub curry na samym końcu. Tokotrienole znajdujące się w oleju palmowym wspomagają również serce w walce ze stresem i są korzystne dla zdrowia skóry. Jeśli więc nie chcesz go jeść, posmaruj nim skórę. THC zawiera endokannabinoidy, które regulują stany zapalne skóry, produkcję oleju, a nawet odgrywają rolę w niechcianym wzroście włosów. Skorzystaj z TYCH przepisów, aby przygotować pyszne posiłki.
Ten olej jest stworzony na specjalne okazje. Jest to jednak najlepszy olej, jakiego kiedykolwiek użyłem do zrobienia pesto z konopi i jest niesamowity do bruschetty! Dodaj trochę koziego sera na wierzch i posyp trochę kiefu. Voila! Zalecane jest użycie mieszanki 50/50 oleju z orzechów włoskich i oleju MCT (np. oleju kokosowego), aby był mocniejszy i nieco tańszy. Ale możesz użyć tylko oleju z orzechów włoskich, jeśli to jest to, co masz pod ręką. Ale upewnijcie się, że nie podacie pesto naszym przyjaciołom z alergią na orzechy! Sprawdź ten pyszny przepis!!!
Dodawanie wszystkich tych olejków jest naprawdę proste. W sieci można znaleźć mnóstwo filmów instruktażowych i przepisów. Szczęśliwego gotowania!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena
Komentarze (0)