Konopie indyjskie zalane są masłem klarowanym i połączone ze świeżymi czerwonymi wiśniami i borówkami. Ten przepis jest pyszny i idealny na zimny dzień. Możesz go zwieńczyć lodami waniliowymi dla dodatkowego smaku. Czerwono-biało-jagodowa babka, przygotowana przez Infused Eats, będzie wielkim hitem wśród Twoich przyjaciół.
Zmiel marihuanę i dekarboksyluj w piekarniku w temperaturze 250 °F przez 12 minut. Następnie sklaruj swoje masło. Ponadto, infuzuj konopie w maśle w podwójnym kotle przez 1 godzinę. Odcedź masło z materiału roślinnego i odrzuć je. Odłóż na bok i pozwól, aby masło ostygło. Podczas gdy masło stygnie, przepołowić i wydrążyć umyte świeże czereśnie i borówki. Odłożyć na bok i schłodzić.
Połącz mąkę, sól i proszek do pieczenia w dużej misce i wymieszaj trzepaczką. Dodaj cukier i rozpuszczone masło i wymieszaj na gładką masę. Dodaj mleko i (opcjonalnie możesz dodać płatki owsiane) ubijaj do ciasta. Wylej ciasto na masę jagodową i wygładź szpatułką.
Na wierzchu rozsyp obficie cukier. Po wierzchu obficie skrop wodą, aby cukier nasycił się od brzegów do brzegów. Na koniec włóż do piekarnika nagrzanego do 375°F na 15 minut, aby wierzch stężał. Zmniejsz temperaturę do 325 i piecz przez 1 godzinę. Przykryj wierzch folią lub pergaminem, jeśli będzie zbyt brązowy. Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut, a następnie podawaj na ciepło z gałką lodów waniliowych!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena
Komentarze (0)