• 9 listopada 2024

Łatwy i pyszny, ten przepis działa świetnie z puree ze świeżej lub puszkowanej dyni.

Może nie jest to sezon, ale wszyscy kochają ciasto dyniowe. A dlaczego nie robić go przez cały rok? Zwłaszcza, gdy jest nasączone pysznym masłem kannabinoidowym i przełożone bitą śmietaną. Ten przepis na ciasto dyniowe z potrójnym nadzieniem sprawi, że będziesz syty i w euforii.

Potrójnie nasączone ciasto dyniowe

CIASTO
  • 1¼ szklanki mąki uniwersalnej
  • 7 łyżek stołowych niesolonego masła
  • 1 łyżka masła kajmakowego, bardzo zimnego i pokrojonego w kostkę
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki wody z lodem
NADZIENIE DO PLACKA
  • 2 jajka
  • ½ szklanki cukru
  • 2 łyżki stołowe masła kannabinoidowego, roztopionego
  • 15-uncjowa puszka dyni
  • 1 puszka mleka odparowanego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 1⁄8łyżeczki mielonych goździków
BITA ŚMIETANA
  • ¾ szklanki gęstej bitej śmietany
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka wanilii
  • 1 łyżeczka masła kannabinoidalnego, roztopionego
Wskazówki:

The Crust:

  1. W misce robota kuchennego zmiksuj mąkę, masło i sól.
  2. Dodaj lodowatą wodę i pulsuj, aż ciasto uformuje się w kulę.
  3. Zawiń ciasto i schładzaj przez 30 minut.
  4. Na posypanej mąką desce, rozwałkuj ciasto na około 12 cali.
  5. Umieść ciasto w wysmarowanej masłem tortownicy, zawiń brzegi i wstaw do lodówki na czas przygotowania nadzienia.

Nadzienie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 340.
  2. W dużej misce, połączyć składniki nadzienia.
  3. Wlać do schłodzonej skorupy ciasta i piec, aż nadzienie jest ustawiony, 45-50 minut.
  4. W dużej misce, ubij śmietanę, cukier i wanilię do miękkich szczytów.
  5. Dodaj roztopione masło i dokończ ubijanie.
  6. Nałóż porcję na ostudzone ciasto i delektuj się!
0 0 głosowanie Artykuł Ocena

Komentarze (0)

Zostaw komentarz
Top