Łatwy i pyszny, ten przepis działa świetnie z puree ze świeżej lub puszkowanej dyni.
Może nie jest to sezon, ale wszyscy kochają ciasto dyniowe. A dlaczego nie robić go przez cały rok? Zwłaszcza, gdy jest nasączone pysznym masłem kannabinoidowym i przełożone bitą śmietaną. Ten przepis na ciasto dyniowe z potrójnym nadzieniem sprawi, że będziesz syty i w euforii.
Potrójnie nasączone ciasto dyniowe
CIASTO
- 1¼ szklanki mąki uniwersalnej
- 7 łyżek stołowych niesolonego masła
- 1 łyżka masła kajmakowego, bardzo zimnego i pokrojonego w kostkę
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ szklanki wody z lodem
NADZIENIE DO PLACKA
- 2 jajka
- ½ szklanki cukru
- 2 łyżki stołowe masła kannabinoidowego, roztopionego
- 15-uncjowa puszka dyni
- 1 puszka mleka odparowanego
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki imbiru
- 1⁄8łyżeczki mielonych goździków
BITA ŚMIETANA
- ¾ szklanki gęstej bitej śmietany
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka wanilii
- 1 łyżeczka masła kannabinoidalnego, roztopionego
Wskazówki:
The Crust:
- W misce robota kuchennego zmiksuj mąkę, masło i sól.
- Dodaj lodowatą wodę i pulsuj, aż ciasto uformuje się w kulę.
- Zawiń ciasto i schładzaj przez 30 minut.
- Na posypanej mąką desce, rozwałkuj ciasto na około 12 cali.
- Umieść ciasto w wysmarowanej masłem tortownicy, zawiń brzegi i wstaw do lodówki na czas przygotowania nadzienia.
Nadzienie:
- Rozgrzej piekarnik do 340.
- W dużej misce, połączyć składniki nadzienia.
- Wlać do schłodzonej skorupy ciasta i piec, aż nadzienie jest ustawiony, 45-50 minut.
- W dużej misce, ubij śmietanę, cukier i wanilię do miękkich szczytów.
- Dodaj roztopione masło i dokończ ubijanie.
- Nałóż porcję na ostudzone ciasto i delektuj się!
0
0
głosowanie
Artykuł Ocena
Komentarze (0)